De Germaanse geneeskunde

Van ziektezorg naar welzijn: het vraagt om een radicale omslag in ons denken

Je lichaam maakt geen fouten, maar reageert op wat het aangereikt krijgt. Het helpt je te allen tijde om te overleven. De Duitse internist dr. Ryke Geerd Hamer (1935 - 2017) ontdekte 5 natuurwetten die op logische wijze inzicht geven in de werking van emotie op lichamelijk functioneren. Dit is niet alleen een nieuwe zienswijze binnen de geneeskunde, het staat voor een nieuw bewustzijn. Het is het besef dat ieder organisme over een onuitputtelijke creativiteit en buitengewone, zelfherstellende vermogens beschikt.

Deze natuurwetten zijn vanuit Moeder Natuur ontstaan en niet door de mens bedacht. Ze gelden voor iedereen die op Aarde leeft, mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Omdat het om wetmatigheden gaat hoef je er niet in te geloven. Het werkt bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht, ook zonder dat jij het weet.

Bewustwording geen genezing

Laat het duidelijk zijn dat dit geen geneeswijze is. De wetten zijn puur een beschrijving van processen. Bewust worden van hoe deze processen verlopen geeft inzicht. Het geeft een stevige basis van zelfkennis op een totaal andere manier als wat we gewend zijn.

Omdat er begrip is over deze bio-logische samenhangen weet je dat er in het leven geen slachtoffers en geen schuldigen zijn. Dat ziek worden geen straf of eigen schuld is. Er is geen oordeel over jezelf, over je ziektes en lichaam en ook niet over dat van anderen. Angst maakt ruimte voor vertrouwen, voor begrip en voor bewondering voor de wijsheid van jouw lichaam en Moeder Natuur.

Dankzij deze bewustwording word je de creator en de gids van je eigen gezondheid, je krijgt de leiding over het verloop van je ziekteprocessen terug in eigen handen. Zelf vind ik de visie van dr Hamer zeer aannemelijk en herken ik de programma's in mijn eigen lichaam. Ik verdiep me in de Germaanse geneeskunde, maar vind het pittige materie en zal zelf geen uitspreken doen over de betekenis van jouw eventuele klachten. Ik kan je wel verder helpen in jouw proces als het gaat om de emoties die spelen bij je fysieke klachten. 

“De tijd is aangebroken om de regie over onze eigen gezondheid terug te nemen!”

info@mariellewetterhahn.nl

06 151 81 777

/Mariëlle Wetterhahn