Vertrouwen op je lichaam: de weg naar leven zonder angst

Het leven heeft mij veel gebracht. Uitdagingen in mijn privéleven en met mijn gezondheid. Na een jarenlange zoektocht vond ik uiteindelijk rust door kennis van de biologische natuurwetten. Deze wetten geven een radicaal andere visie op ziektes en gezondheid. Logische wetten die je leren op je lichaam te vertrouwen. Óók als je een pittige diagnose hebt gekregen. Ik heb geleerd om zorg dragen voor mezelf op de eerste plaats te stellen en om van mezelf te houden alsof mijn leven ervan afhangt, want dat is precies het geval.

Vertrouwen op je lichaam

De ander voorop stellen, dat is wat ik jarenlang heb gedaan. Als de ander gelukkig was, was ik het ook. Althans. Dat dacht ik. Ergens onderweg ben ik toch de weg naar mezelf kwijtgeraakt. Ben ik mezelf uit het oog verloren en dat had gevolgen: Ik werd gediagnosticeerd met kanker.

Het beheerste mijn leven volledig. En toch bleef ik doorbuffelen. Wist ik als alleenstaande moeder van twee toch elke dag weer tot een goed einde te brengen ondertussen zoekend naar antwoorden. Genezing.

Ik heb het gezocht in de reguliere geneeskunde en heb daarnaast heel veel alternatieve geneeswijzen onderzocht en uitgeprobeerd. Het heeft me veel gekost, maar bracht me niet waar ik op hoopte.

Ik hoorde over de 5 biologische natuurwetten en alles wat ik al dacht en diep van binnen wist werd bevestigd. De 5 biologische natuurwetten leren ons dat ons lichaam juist heel intelligent is en oplossingsgericht. Het doet niet zomaar wat, het weet precies hoe het ons het beste in leven kan houden. Wij zijn een stukje natuur en in de natuur gelden wetmatigheden. Deze kennis resoneerde enorm in mij en gaven mij een radicaal andere kijk op ziekte.

Eindelijk kon ik me ontspannen nadat ik al jaren met kanker was ‘belast’. Er kwam rust in mij en ik begon mijn lichaam te vertrouwen. Eindelijk durfde ik te kijken naar wat mijn lichaam mij eigenlijk liet zien. De biologische natuurwetten geven inzicht in de koppeling tussen lichaam en geest. Ze leggen op zeer gedetailleerde wijze het verband tussen de emotionele beleving van een gebeurtenis en hoe het lichaam hierop reageert .

Ik ben toen de opleiding tot EmotieCoach gaan volgen omdat ik alles wilde weten over emoties en hun boodschap om te leren hoe ze voor me kunnen werken in plaats van tegen.

Langzaam aan veranderde er dingen in mij. Ik kreeg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en in mijzelf en ik begreep steeds beter dat mijn leven liep zoals het is gelopen. Toch merkte ik dat ondanks dat alles , dat er  bepaalde patronen waren waar ik in bleef hangen, zo ’n groef, waar ik maar moeilijk uit kon komen, eerlijk gezegd had ik nauwelijks door dat ik erin zat. Dat waren niet de heftige gevoelens , maar juist de wat onzichtbare, die me bijna niet opvielen als een patroon waar ik in zat omdat ze zo gewoon en vertrouwd voor me waren geworden.

Ik zag het boek IAM woorden met helende kracht (van Susan Shumsky) liggen, ik werd er meteen naar toe getrokken en dacht: Dit is de missing link. Ik was toe aan een radicale shift. Mijn focus verleggen …. Naar mijn hoger bewustzijn door het doen, opzeggen van Prayers , iedere dag , volhardend. 

Het voelde alsof ik al heel lang rondjes draaide en eindelijk een afslag nam.  Uit mijn herhalingen….op weg naar iets nieuws. Een leven meer in overeenstemming met wie ik werkelijk ben en wat ik graag doe. Inmiddels ben ik gediplomeerd EmotieCoach en via online sessies of sessies op locatie help ik je graag een stukje op weg.