De unieke principes van Emotie coaching:

De 8 emotiegroepen

Emoties

Emoties zijn DE richtingaanwijzers in jouw leven. Als je dat gaat begrijpen dan gaat jou veel duidelijk worden. Je gaat begrijpen wat emoties jou nu eigenlijk willen zeggen en welk levensthema er speelt op dit moment in jouw leven.  Je emoties geven aan wat er nodig is en ik help je dit naar je bewustzijn te brengen. Zo wordt duidelijk in welk proces je zit en welke overtuigingen niet dienstbaar meer zijn aan wie je nu bent.  Je krijgt een nieuw perspectief op je  verhaal en een nieuw inzicht op je innerlijke kompas. Zo ga jij leven vanuit wie je werkelijk bent in plaats van wie je denkt te moeten zijn!

8 Emotiegroepen

De EC methode is ontwikkeld door Vera Helleman, schrijfster van de Emotie Encyclopedie en het brein achter de 8 emotiegroepen (Liefde, Angst, Boosheid, Verdriet, Afkeer, Vreugde, Verbazing & Schuld/Schaamte) die elk een ander levensthema representeren. De 8 levensthema’s die hiermee samenhangen vormen het geheel van creatie en schepping. Wanneer er emoties uit een bepaalde emotiegroep wringen help ik jou je weer terug in balans te brengen binnen dit levensthema.

Een sessie

EmotieCoaching is een coachvorm waarbij jouw emoties sturing geven aan het gesprek.  Ik ga niet in op verhalen maar ga via de emoties die jij in het moment ervaart direct naar de kern. Je brengt iets in wat je wilt onderzoeken, een thema waar je tegen aanloopt , of iets (of iemand) dat je triggerd. Samen kijken we welke emotionele knelpunten er om aandacht vragen. De emoties die het meest aan de oppervlakte liggen geven aan welke stappen er op dit moment nodig zijn binnen welk thema. Je zult in een sessie direct tot inzichten komen die een proces in gang zetten ofwel je huidige proces versnellen.

Een sessie is altijd op maat. Het doel is om jou zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. Je zult een nieuw en positiever contact met je gevoel ervaren, wat je nu als navigatiesysteem in jouw leven kunt inzetten.

 

info@mariellewetterhahn.nl

06 151 81 777

/Mariëlle Wetterhahn